Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.12.2016 13:19:26 - Jendelín

Úřad pro třídění informací

Dobrý den,
jste si jistý, že voliči chtějí část svých daňových odvodů směrovat na nově plánovaný aparát? Měla některá ze stran vládní koalice ve volebním programu vytvoření úřadu pro třídění informací a zavedení související cenzury? Jelikož jistě znáte detailněji budoucí pracovní náplň nově vzniklé odboru, přijdeme jako čtenáři např. o informace od Jakuba Jandy a jeho "Evropských hodnot"? Případně jaký druh informací má být podroben kontrole? Dnes se například hemží tiskem informace o téměř až nadpřirozeném vlivu V. Putina. Údajně zorganizoval útok několika stovek muslimských migrantů na ženy při loňských silvestrovských oslavách v Kolíně nad Rýnem, dle článků publikovaných na iDnes je rovněž zodpovědný za Brexit a výsledek amerických prezidentských voleb. Nově tedy bude tento typ konspiračních teorií filtrován?
Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.12.2016 17:07:35 - Ing. Antonín Seďa
Předně nejde o nov úřad al odbor na ministerstvu vnitra. Nejde o třídění informací či omezování lidských práv, tohle si demokratická instituce dovolit nesmí. To zakazuje Ústava ČR i naše zákony. Problém je v pojetí bezpečnosti země, za kterou odpovídá stát. Na straně jedné je zde boj o zachování celistvosti a demokratičnosti země, zajištění bezpečnosti občanů a na straně druhé je tady svoboda a sdílení informací. Nicméně, pokud tyto informace jsou cíleně určeny proti zájmům země a mají snahu ovlivňovat demokracii, svobodu či lidská práva, pak je tu stát a jeho instituce, aby zasáhl. Nikdo nebude narušovat práva, která zajišťuje ústavní pořádek naší země. Ale je třeba zasahovat proti těm, jejichž cílem je zničení nezávislosti země. Prostě je nutné zajistit obranu a bezpečnost. a to se týká i hybridní války vedené prostřednictvím propagandy a lživých informací.