Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.12.2016 17:05:38 - bokke

Propaganda

Dobrý den, dnes jste odpovídal na dotaz ohledně "Ministerstva propagandy" a uvedl jste: "Jde spíše o hledání médií, které jsou financovány a provozovány s cílem oslabit demokracii v naší zemi. Tohle by mělo být v zájmu občanů ČR, protože stát musí zajistit bezpečnost a nezávislost naší země."
A já se ptám. Neměl by stát jednat stejně a došlápnout si i na neziskovky, které jsou financovány ze zahraničí a provozovány s určitým záměrem? Neměl by zde vzniknout nějaký zákon jako je FARA, který platí v USA?
Mělo by to být přece v zájmu naších občanů...

Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.12.2016 17:12:05 - Ing. Antonín Seďa
Ano, zákony ČR platí pro všechny a cílem je zajištění obrany a bezpečnosti země a jejích občanů. Přizná se , že přesně neznám zákon FARA, ale sám nabádám, aby byl vytvořen systém evidence neziskových organizací a kontrola jejich činnosti. Ne z pohledu "ideologického" , ale bezpečnostního. A také je nutno důsledně prověřovat, jak bylo naloženo s penězi z grantů či dotací.  Platí, že má být stejný metr, jak na státní organizace, ta na neziskové organizace či spolky. Ano, to je v zájmu občanů České republiky.