Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.12.2016 17:25:37 - Jendelín

Úřad pro třídění informací 2

Děkuji za odpověď. Není však úbytek vašich volebních preferencí důkazem toho, že tu vaší pravdu občané nesdílí? Osobně nepotřebuji, aby mi nějaký úředník či papaláš určoval co si mám myslet. Ministerstvo propagandy bylo např. za Hitlera, podobný aparát fungoval za komunistů a teď jej přebírá Brusel potažmo naše vláda. Uvědomujete si tu podobnost s těmi v minulosti fungujícími totalitními ideologiemi? Ještě si dovolím jednu otázku k nejbližším parlamentním volbám. Máte propočteno, o kolik procent zvednou váš volební výsledek populistické sliby typu zvyšování důchodů? Proč jste s tím nepřišli např. před rokem, dvěma?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.12.2016 14:50:56 - Ing. Antonín Seďa

Nejprve k úřadu. Nemyslím si, že je férové srovnávat ministerstvo propagandy NSDAP s odborem na ministerstvu vnitra demokratického státu. Prostě jde o to, že hrozba hybridní války je reálná a jednou z metod této války je propaganda, která má za cíl oslabit demokraticky volené instituce. Nejde proto o "zásahy" do svobod občanů, ale o zásahy proti serverům, které pracují v neprospěch země a její bezpečnosti. Souhlasím s názorem, že je třeba vše jasně vysvětlit občanům, protože jinak se bude šířit strach a nedůvěra mezi občany.

Nemyslím si, že se jedná ze strany ČSSD o populistické sliby. Za prvé jsme řadu z nich měly ve volebním programu a některé jsme již prosadily, i když v omezeném znění či výši. za druhé, je přece spravedlivé, aby penze neklesaly, ale dosahovaly jisté předem dané úrovně. Tím, jak rostou mzdy a platy, tak výše důchodů vůči platům klesá. Podpora rodin s dětmi, kde rodiče pracují, je také logická a správná. Je zřejmé, že senioři, zdravotně postižení občané, neúplné rodiny či rodiny s více dětmi i nízkopříjmoví spoluobčané mají nižší životní standard. A je jen dobře, že na české politické scéně existuje politická strana , která se jich zastává. A to dlouhodobě. Stačí se podívat na naše předchozí programy.