Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.12.2016 15:38:59 - Jendelín

Ůřad pro třídění informací 3

Děkuji za odpověď, důchodci si své samozřejmě zaslouží, to načasování však budí při nejmenším rozpaky. Nemyslíte si ale na druhou stranu, že by bylo rovněž férové nezatěžovat dnešní a budoucí mladou generaci dluhy? Bez penzjní reformy se současný systém v návaznosti na demografický vývoj dříve či později zhroutí. U toho zřejmě ale už vaše strana nebude, předpokládám, že starosti si tedy neděláte. Mimochodem, když jste tak férovou partají, nebylo by také správné plnit své závazky a splácet své dluhy? Nebylo by fér, aby se předseda vaší strany zachoval alespoň jednou v životě jako chlap a vyvodil i osobní odpovědnost za krádeže a tunely svých spolustraníků? Nebylo by žádoucí, aby po kauzách OKD, Altner nebo Vaňhová odstoupil z funkce? Nejsem voličem ODS, ale kam se na přehmaty vaší strany hrabe kauza Nagyová, která následně vyvolala předčasné volby. K nově plánovanému odboru řízené propagandy bych už jenom dodal, že s podobnými opatřeními o status demokratického státu pomalu přicházíme.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.12.2016 13:55:30 - Ing. Antonín Seďa
 Nemohu souhlasit, že premiér a předseda ČSSD B.Sobotka může za kauzy OKD, Altner či ROP. Kauza OKD byla a ještě bude součástí předvolebního boje. Nicméně sám víte, že trestní podání v této věci bylo sice podáno, ale orgány činné v trestním řízení jej zastavily. Problém přece byl v privatizaci OKD pravicovými vládami, protože stát se dostal do minoritní pozice. A byl vůbec rád, že nějaký majetek z tohoto tunelu zachránil. Nechci se zastávat nikoho, ale neměli bychom si plést příčiny s následky. Nicméně politický boj zesiluje, protože se blíží parlamentní volby. Kauzu Altner zapříčinil dnešní prezident M.Zeman, který smlouvu podepsal a J.Paroubek, který jako předseda ČSSD nekonal. Souhlasím s názorem, že dluhy se platit musí. Nicmnéně každý zodpovědný člověk také musí vědět, kdy o peníze může nenávratně přijít. Otázka ROP je věcí a zodpovědností karjské samosprávy a krajských politiků. Předseda strany opravdu nemůže vědět o všem dění, nehledě na skutečnost, že spojení ODS a ČSSD v Ústeckém kraji B.Sobotka opakovaně kritizoval. Kauza Nagyová je přece o něčem jiném. Zneužití pravomocí a zpravodajských služeb. Že je málo důkazů je věcí orgánů činných v trestním řízení. I když i já mám pochybnosti, jak se to celé odehrálo. A kolem odboru na MV si dělat starosti opravdu nemusíte. To, co ohrozuje demokracii daleko více je A.Babiš, jeho střet zájmů a jím řízený a úkolovaný FAÚ.