MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.12.2016 16:17:16 - lukas.konecny

Halal porážky

V česku je 100 000 zvířat ročně zabito halal způsobem. Podle odborníků jde přitom o týrání, kdy se v několika minutových bolestech nechá zvíře vykrvácet. Jste lékař , takže Vám záleží na lidech. Určitě Vám záleží i na zvířatech, které jsou také živé bytosti. Podel současného zákona mají muslimové výjimku na halal porážky " z náboženských důvodů". Podle právníků je to přitom protiustavní, kdy to odporuje rovnému postavení na základě náboženství. Nechtěl byste prosím navrhnout úpravu zákona , aby halal porážka zvířat nebyla možná? Většina lidí si to také přeje, takže tím i podpoříte demokracii - co si myslíte Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.12.2016 9:08:45 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážený pane,

nesnáším jak týrání zvířat, tak lidí. A ne toliko z důvodů náboženských. Osobně mi vždy vadí prodleva, než veterinární správa zasáhne při týrání zvířat některými zdejšími tzv. farmáři, jak se dnes sedlákům říká.

Tzn., chtělo by to širší záběr. Ale jsem felčar, ne právník. Tohle neumím. Navíc poslanecké návrhy proti vládním mají značný handicap.

Obraťte se proto, prosím, na pana ministra Pelikána. Je nejen ministrem spravedlnosti, ale i pravdoláskař. A je tu za ANO přece pro lidi. Omlouvám se, že tak neučiním já. Nejsem jeho fanda.
S přáním krásných křesťanských svátků jk