Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.05.2012 21:27:10 - Kuba1

Na září plánujeme velkou Bezpečnostní konferenci

Dobrý den paní Vaňhová co hodláte jako hejtmanka udělat pro bezpečnost občanů Vašeho kraje proti cikánskému teroru, který se šíří ústeckým krajem jako mor. Viz zparavodajství TV Prima http://play.iprima.cz/iprima/251799/all

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.06.2012 19:36:19 - Jana Vaňhová
To je otázka, která musí směřovat na policii, ministerstvo vnitra, ministerstvo spravedlnosti a vládu. Ústecký kraj, stejně jako kterýkoli jiný kraj, nemá ve své kompetenci oblast bezpečnosti. Za tu je zodpovědná vláda. Asi vás neuklidní, že po sérii vládních škrtů jsou početní stavy policistů v našem kraji na tak nízké úrovni, že reálně začíná hrozit neschopnost zvládat nárůst kriminality. Snižují se platy policistů, není na vybavení.

Ústeckému kraji se podařilo prosadit vznik speciální pořádkové jednotky, kterou jsme pro její akceschopnost pomohli materiálně dovybavit. Navrhli jsme novelu zákona, která nově definuje opakované páchání přestupků jako trestní čin. Zákon však smetli pravicoví poslanci spolu s vládou ze stolu. Na září plánujeme velkou Bezpečnostní konferenci, kde chceme dostat informace o tom, jaká je bezpečnostní situace v kraji a jak ji vláda a policie chce řešit. Pokud však pravicová vláda bude škrtat na nesprávných místech, jako to dělá dosud, události ze zmiňované reportáže nemusí být v krátké budoucnosti až tak výjimečné.