Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.01.2017 21:21:48 - lukas.konecny

Ohrožují rasismofobové útoky na lidi jejich životy?

Podle vědců lidé jsou geneticky naprogramováni, aby měli rádi a chránili svoji rodinu, národ a rasu. Podle vědeckých statistik arabové, černoši a romové mají výrazně vyšší kriminalitu než běloši. Myslím, že bychom se měli bavit o tom, jestli je rasismus vždy špatný. Například pokud máte v noci obavy jít do romských čtvrtí, protože se bojíte o svoji peněženku a zdraví, tak se asi shodneme, že je to přirozené. Nebo že obzvlášt ženy se bojí chodit odhalené v arabských čtvrtích. Já myslím, že ti rasismofobové, co útočí na lidi, že jsou rasisti, tím ohrožují jejich životy. Kdyby to nedělali, tak tu dnes nemáme teroristické útoky, nemáme tu obrovskou kriminalitu, no go zony apod. Já tyto rasismofoby pokládám spoluviníky všech těch útoků. Co si o tom myslíte Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.01.2017 13:02:25 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,opravdu nevím, jaké studie a kterých vědců máte na mysli. V každém případě ale může být strach často opravdu na místě a bát se chodit do některých čtvrtí s vyšší kriminalitou je samozřejmě správné, rozumné a žádoucí. To ale neznamená, že budu kvůli tomu paušálně odsuzovat všechny příslušníky dané národnosti a ospravedlňovat tím rasismus. Za opravdu nebezpečné považuji nadužívání pojmu rasismus i v případech, kde se ve skutečnosti o rasismus vůbec nejedná. S pozdravemTomáš Zdechovský