PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.01.2017 7:54:10 - hruska

Ukrajina doplnění 3

Děkuji za odpověď zkusím vysvětlit své postoje. Tuhle situaci beru osobně, mám na Ua přátele někteří z nich bojují v dobrovolnických oddílech. Neřekl jsem, že nemám rád Rusko, mám je rád ale ruská politická reprezentace byla vždy až na výjimky odpudivá, nynější nevyjímaje. Je mi líto že má vaše strana takový postoj, znám osobně i pana Filipa. Co se týče historie o které jste mluvil. Samozřejmě Pilsudského Polsko bylo všelijaké, vztahy mezi Poláky a Ukrajinci byly složité ale Polsko neorganizovalo nájezdy na ukrajinské vesnice jako RA. Finsko zrovna tak. to přijalo mnoho uprchlíků z tehdejšího SSSR. Ano maršál Mannerheim nebyl obviněn z válečných zločinů na Stalinův podnět, ale ne z lítosti, ale proto že měl neskutečnou prestiž a byl to jeden z nejschopnějších vojevůdců 2 světové války, ostatní byli obviněni, i když dostali oproti Norimberku směšné tresty. Jen tu říkám jaké právo má soudit Rusko třeba Banderovce, když je tehdejší Rudá armáda pošpiněna od krve civilistů až hrůza.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2017 0:06:59 - PhDr. Josef Skála, CSc.
  Na Ukrajině mám spoustu přátel i já, věřte nevěřte. Mannerheim nebyl popraven z jiných důvodů, ale to je v daném kontextu vedlejší. Ponoukat Hitlera, aby Rusko vyhladil, bylo gigantické svinstvo. Stejně jako Ukrajinu nebo Bělorusko. Nejsem zdaleka sám, u koho alibi "antistalinismu" za válečné zločiny po boku "Třetí říše", nezabere. Tehdy byli stejného názoru i Roosevelt a dokonce Churchill a Truman