Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.01.2017 11:34:08 - bert železný

ohrožení republiky

Co se musí stát, aby byl na místo 1.stupně ohrožení vyhlášen 2.stupeň? A co je špatného na tom, když prezident varuje občany? Kdy a za jakých okolností byste nás varovala vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2017 23:13:14 - Mgr. Jana Černochová
Normal 0 false false false CS JA X-NONE

Dobrý den,

pokud se tážete na systém vyhlašování stupňů rizika terorismu, podrobné informace k tomuto systému naleznete zde: file:///Users/petrmach/Downloads/System_vyhlasovani_stupnu_ohrozeni_terorismem.pdf

Pokud jde o výrok M. Zemana ohledně „teroristy na našem území“, pak vězte, že tento výrok, ač se to tak nezdá, byl naopak proti zájmům občanů a je přímo ohrožující. Zeman ani tolik nevaroval občany, kteří sami o sobě s touto informací nemají jak naložit, ale daleko spíše varoval dotyčného a případně jeho společníky, kteří se tak dozvěděli, že jsou v hledáčku tajných služeb a že by měli být obezřetnější. Zároveň je třeba si uvědomit malichernost motivu, proč prezident toto vyjádření učinil. Nestalo se tak, aby občany ochránil nebo aby zvýšil jejich bezpečnost, ale aby prokázal oprávněnost své kritiky vůči tzv. Centru boje proti terorismu a hybridním hrozbám. Šlo mu zkrátka jen o to prosadit svou pravdu, což je směšné. Prezident není adresátem zpráv tajných služeb, aby je vyžvanil do médií nebo aby mohl vést své osobní politické a populistické bojůvky, ale aby měl dostatek relevantních informací pro kvalitní výkon svých pravomocí. Způsob, který prezident zvolil je dle mého názoru jen o šíření paniky a paradoxně o prohlubování hrozeb, jimž v současnosti čelíme.

Jana Černochová