ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.01.2017 16:45:25 - Evropa v čudu

Když dva dělají totéž, není to totéž

Považujete za normální, aby byl v jedné zemi EU odsouzen člověk na rok do vězení nepodmíněně za to, že položil na kliku mešity slaninu, zatímco v jiné zemi EU jsou odsouzeni lidé k několika hodinám veřejně prospěšných prací za to, že zapálí synagogu?
viz. http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/muz-ktery-znesvetil-mesitu-slaninou-zemrel-ve-vezeni_411692.html
viz. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/426453-podpaleni-synagogy-byla-primerena-kritika-izraelske-politiky-rozhodl-nemecky-soud.html

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.01.2017 9:48:40 - Ivo Valenta
 

Dobrý den,

nelze očekávat, že tresty v různých evropských zemích budou totožné, od toho mají jednotlivé evropské země své jurisdikce. To mi nepřijde zvláštní, naopak zcela normální. EU naštěstí není politickou unií, ač obdobné snahy zde neustále objevují, ale sdružením zemí, které naštěstí stále nemají federační či konfederační uspořádání. Jestli je ale pravdou, že ve Velké Británii je možné za položení slaniny na mešitu, dostat trest odnětí svobody a v Německu za podpálení synagogy dostanete jen veřejně prospěšné práce, pak se to může zdát jistě nesprávné. Bohužel ale ani jeden z nás neznáme konkrétní kauzy tak přesně, abychom je mohli hodnotit. V protikladu skutečně oba příklady vyvolávají velké pochybnosti,​ ale ve skutečnosti může být vše jinak. 

S pozdravem

IV