Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.01.2017 7:59:10 - alda 1946

Bible a Korán

Pane poslanče všiml jste si rozdílů mezi biblí a koránem. Např. cituji bible " uhodí-li tě nastav i druhou tvář" , korán " běž a zabíjej všechny koho potkáš. Další dotaz proč bych já a Zeman měli měnit ústavu. Náboženská svoboda se týká myšlení a možnost se třeba modlit. Nikoliv vnucování svého náboženství a to někdy brutálními metodami. A chtěl bych aby zákony a ústava platili pro všechny bez rozdílu . Jinak vás hodnotí kladně, jste jeden z mála, kdo zde odpoví. Ale názory mít stejné nebueme.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.01.2017 9:36:33 - Ing. Antonín Seďa
 Názory můžeme mít shodné či málo odlišné. Já souhlasím, že ústavní pořádek musí platit pro všechny a že náboženství je o svobodě vyznání a ne o ideologii. Co se týče rozdílu mezi biblí  a koránem, ano jasně, že existují. Ale je třeba brát i bibli jako kompletní, to znamená kromě Nového zákona i Starý zákon. A je opravdu rozdíl a historie to ukazuje, že je rozdíl mezi svobodou vyznání danou Listinou základních práv a svobod a mezi radikálním náboženstvím. Ideologizace náboženství vždy končí ozbrojeným konfliktem a válkami.