Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.01.2017 11:22:48 - laco

Bude se měnit politika EU a ČR


V rozhovoru pro pondělní britský list The Times nastupující americký prezident uvedl na adresu kancléřky Merkelové: „Myslím, že udělala jednu velmi katastrofální chybu, a to tím, že přijala všechny ty ilegální migranty,“ Na téma brexitu sdělil: „Lidé a státy chtějí svou vlastní identitu a Spojené království chce rovněž svou identitu. Nakonec se ukáže, že brexit je velká věc.“ V rozhovoru se zmínil též o zrušení sankcí vůči Rusku a to ve vztahu na uzavření nové dohody o snížení počtu jaderných zbraní.
Jak Vy hodnotíte slova D. Truma v oblasti nelegálních migrantů, vystoupení států z EU a zrušení sankcí vůči Rusku. Bude se v těchto oblastech v souladu s názory amerického prezidenta měnit i politika EU a vlády ČR?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.01.2017 15:44:46 - Ing. Antonín Seďa
 Paní kancléřku Merkelovou jsem za její přístup k nelegální migraci již několikrát kritizoval. Ten problém začal tím, že paní kancléřka upřednostnila solidaritu před zajištěním bezpečnosti. ČR postupovala a postupuje právě opačně. Kolem brexitu jsem napsal článek a také jsem se vyjádřil. Zda vystoupí z EU další země rozhodnou občané při volbách či referendech. To, co je podstatné je nutná změna EU. Pokud ta se nezmění a nezvýší demokratičnost svých rozhodování, pak se může stát, že nebude v budoucnu funkční a hlavně, že nebude mít důvěru občanů. Otázka ruských sankcí je jasná. Ty mají donutit ruského prezidenta Putina, aby ukončil své angažmá na východní Ukrajině a aby vrátl anektovaný Krym. Já osobně ekonomické sankce nepodporuji, zároveń však připouštím, že je to jediná "nevojenská" metoda, jak zatlačit na RF. Osobně se obávám, že ekonomické sankce nic nevyřeší a že bude nutno vynaložit značné diplomatické úsilí, aby byla zajištěna bezpečnost a mír na východní Ukrajině. Do tohoto sporu by měla vstoupit RB OSN a to docela razantně.