Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.01.2017 16:10:50 - alda 1946

FVE

Dobrý den pane poslanče děkuji za váš přístup ke komunikaci s voliči. To bohužel u mého poslance Havíře postrádám. Mám dotaz jak jestli budou někdy zveřejněni majitelé fotovoltaických elektráren ) mimo ČEZ ), keří pobírají miliardové dotace z našich kapes. Tuhle situaci má na svědomí mimo jiné také ČSSD a ještě k tomu byla prodloužená doba na 20 let díky poslankyni za ČSSD. Oproti 1 miliardě babišovi je to ročně cca 50 miliard a nevíme kdo je dostává.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.01.2017 9:14:43 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Někteří problematičtí majitelé již byli zveřejněni a já jsem pro, aby byli zveřejněni všichni. O to by se měli pokusit investigativní novináři. Souhlasím s vámi, že problematika fotovoltaických elektráren sahá do období naší koaliční vlády. Nicméně se dala řešit v průběhu pravicových vlád, které tady spolu s Rusnokovou vládou vládli 8 let. Oni mohli omezit ceny výkupu elektřiny, ale neudělali to. Původním záměrem bylo zvýšení obnovitelných zdrojů na základě aktivit EU. A jak v naší zemi "normální", opět se našli podnikavci, kteří využili poklesu cen fotovoltaických panelů a nečinnosti Energetického regulačního úřadu. V současné době běží řada trestních oznámení a soudních sporů. Takže asi tady bude problém zjistit konkrétní vlastníky. Protože řada firem má akcie na doručitele. Opět problém z minulosti. Ale souhlasím, že ta částka je závratná.