ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.01.2017 11:14:28 - krissus

Přeji pěkný den pane senátore

Z výsledků tržeb v restauracích vyplývá, že za prosinec došlo k nárůstu tržeb o 100%. Nebylo to EET které zásadně pomohlo této oblasti podnikání? :-)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2017 15:12:02 - Jan Veleba

 Dám Vám příklad ze života. Je to asi tak před rokem, kdy jsem v Brně potkal tehdejšího ředitele hotelu Continental a ten mně požádal, abych podpořil plošné zavedení registračních pokladen. Zeptal jsem se ho na důvod jeho přání a on mně vylíčil, že mají v Jihlavě další hotel s restaurací a vedle něho je restaurace konkurence, která nevydává elektronickým způsobem zpracované účtenky a popsal mně celý proces této nekalé konkurence.

Registrační pokladny byly tedy první krok k narovnání podmínek, no a EET je druhý krok, kterým je celý proces pod kontrolou. EET tedy zcela určitě napomohla k odstranění šedé ekonomiky, ale na objektivní vyhodnocení jejího ekonomického přínosu je ještě brzy.

Sečteno a podtrženo, EET je způsob vynucení si férového podnikání. To by mělo být samozřejmostí, leč nabouráním hodnotových vzorů naší společnosti, jehož základní mantrou jsou peníze, dosti často získané pochybným způsobem, není a proto musí být použity tyto metody.