RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.01.2017 11:21:45 - Janáček z VK

kandidát na prezidenta

Dobrý den, zajímalo by mě, koho navrhnete na prezidenta a jak bude výběr kandidáta vypadat? Minule jste měli primárky, ty se ale moc neosvědčili a Sobotka to pak prohrál na plné čáře

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2017 9:40:23 - RNDr. Jan Zahradník
Vážený pane Janáčku z VK,

v případě prezidentské kandidatury Přemysla Sobotky jsme udělali chybu v tom, že jsme jej nepodpořili masivní mediální kampaní. Myslím, že to byl velmi kvalitní kandidát, který by v případě volby prezidenta Parlamentem měl slušné šance. V případě přímé volby šanci neměl,  což se nakonec ukázalo už v prvním kole.

Já považuji zavedení přímé volby prezidenta za špatný krok, i když v současné době má podporu široké veřejnosti. Tehdejšímu vedení ODS vyčítám, že přímou volbu podpořilo. Domnívám se, že pokud se Miloš Zeman rozhodne kandidovat, nebude mít v roce 2018 soupeře. Tím složitější to mají pravicové strany, pokud budou chtít protikandidáta nominovat.

Já nejsem ve vedení ODS, takže o stavu příprav prezidentské volby nejsem informován. Za důležitější považuji přípravu letošních voleb do Sněmovny, které se na úrovni jihočeské ODS intenzívně věnujeme.

S pozdravem

Jan Zahradník