Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.01.2017 8:32:45 - laco

Bude či nebude euro?

Americký prezident Donald Trump:„Když se podíváte na EU, je to Německo. EU je v podstatě jen nástrojem pro německé zájmy. Proto jsou Britové tak chytří, že odešli.“ Nejen D.Trump, ale i mnoho významných evropských politiků a analytiků se domnívá, že současná byrokratická EU je neživotaschopná a předpovídají její brzký rozpad. Jak Vy se v této situaci díváte na možnost přijetí eura coby naší měny?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2017 10:02:15 - Ing. Antonín Seďa
 nejsem takový pesimista ve vztahu k EU. Donald Trump logicky brojí proti Evropské unii, která je konkurentem USA. A to nejen z pohledu ekonomiky, ale i politiky. Ale souhlasím, že nejen Německo, ale i Francie má velký vliv na rozhodování EU. Podle mne se musí EU reformovat, jinak nebude pro občany čitelná a důvěryhodná. Také je nutno zapracovat na společné zahraniční a bezpečnostní politice Evropské unie. Je ovšem možné, že politický vývoj v členských zemích nebude nakloněn této cestě. Ale já osobně podporuji EU i euro. Ale těžko říci v jakém časovém horizontu přijme ČR euro. Přijetí by však mělo pozitivní dopad na naši ekonomiku a tím i pro občany naší země.