Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.01.2017 14:29:22 - Petr Kuře

Americká imigrační politika

Nemyslíte, že je od USA pokrytecké válčit na blízkém východě ale zříci se následků za své činy? Myslím tím dnešní spekulace o tom, že Trump odmítá v USA přijímat jakékoliv imigranty. To jako že je máme přijímat pouze my? Nebo nikdo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.02.2017 15:32:19 - Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

 Dobrý den,

myslím si, že konkrétně my fakticky žádné uprchlíky momentálně nepřijímáme. Spojené státy se sice  přihlásily ke kvótě na syrské uprchlíky, ve skutečnosti jich však opravdu přijali zatím minimum. S ohledem na vzdálenost USA od oblastí největších konfliktů většina imigrantů bude tak jako tak mířit do Evropy. Jiná věc je důvod jejich imigrace. Menšina  nich je opravdu ohrožena na životě a má právo na ochranu podle azylového práva. Většina jsou to však ekonomičtí imigranti, kteří do Evropy přicházejí za ekonomickými a sociálními výhodami. Domnívám se proto, že není třeba stavět žádné ploty ale prostě jim nedávat žádné dávky a oni si sami rozmyslí, zda je výhodné opustit své domovy a vydat se do Evropy.