JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.02.2017 14:05:45 - MUDr. Pavel Kudrna

Bezpečnost na Rychnovsku !

Vážený pane senátore ! Nemohl jsem nepostřehnout v médiích několik zmínek, včetně vašich stránek o problému bezpečnosti na Rychnovsku z důvodu rozšíření průmyslové zóny v Kvasinách. Velmi si vážím, že se o svůj okrsek takto staráte a že jste byl a jste iniciátorem schůzek k řešení této situace? Co je nyní prioritou v řešení bezpečnosti na Rychnovsku a lze říci jaké kroky se budou realizovat do budoucna?

Moc Vás zdravím MUDr. Pavel Kudrna Ph.D.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.02.2017 16:50:12 - JUDr. Miroslav Antl
 Vážený pane doktore,

především Vám MOC DĚKUJI za milá slova uznání…! A pokud jde o bezpečnostní situaci na Rychnovsku, tak největší vrásky nám dělá situace v Rychnově nad Kněžnou a okolí, zejména v Kvasinách a v Solnici. Je to dáno rychlým rozmachem a.s. ŠKODA AUTO, závod Kvasiny, tedy nabíráním tisíců nových zaměstnanců, kteří do našeho regionu míří nejen z Polska, ale i z dalších zemí (Rumunsko, Bulharsko – a Ukrajina na cestovní pasy jiného státu). Automobilka pro ně má sice v okolí nevídané platy – a mj. i příspěvky na bydlení, to však jim ale nezajišťuje, takže tím umožňuje vznik nelegálních ubytoven, nelegálního/neregistrovaného pronajímání bytů atd. Takže počet (neevidovaných) obyvatel jen v Rychnově nad Kněžnou narostl o tisíce – a tím se logicky zvyšuje kriminalita. Několikanásobný nárůst zaznamenávají rychnovští policisté zatím u přestupků, ale je nutno reagovat včas. Já se průběžně informuji o bezpečnostní situaci. Tento pátek 3. února jsem proto navštívil i plukovníka JUDr. Zdeňka Hlaváčka, vedoucího Územního odboru Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje v Rychnově nad Kněžnou. Opětovně se potvrdilo, že okamžitým řešením bezpečnostní situace na Rychnovsku je navýšení tabulek (a personálního stavu policistů) rychnovské policie o 8 (+ 4). Já jsem se se svou naléhavou písemnou „senátorskou suplikou“ obrátil na ministra vnitra Milana Chovance, který mi vůbec neodpověděl, byť se situací nepochybně zabývá, když Rychnov nad Kněžnou opakovaně osobně navštívil a pokud vím, zřídil i speciální komisi, která by měla řešit bezpečnostní situaci na Rychnovsku, a na Plzeňsku. Očekávám, že se konkrétně vyjádří na pátečním setkání se starosty obcí Rychnovska v Rychnově nad Kněžnou (10.02.2017), kam má dorazit se svým doprovodem. S ohledem na nárůst přestupkové agendy se do řešení situace musí zapojit i starostově dotčených obcí, kdy pan starosta města Rychnov nad Kněžnou Ing. Jan Skořepa již posiluje městskou policii. Určitým řešením by bylo zřízení obecní policie v a příp. i odtahové služby v Kvasinách, když obec by (dle našich informací) měla mít na tato „bezpečnostní opatření“ dostatek finančních prostředků.