Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.02.2017 14:32:45 - Labuť

nová strana

Proč zakládat novou stranu? Jednak jich je tu dost a pak proto, abyste si udělali jméno jste se už s jednou spolčili. Teď to ale nepotřebujete. Ani moc nechápu, že chcete jít do koalice s lidovci, kteří jsou teď ve vládě, kterou kritizujete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.02.2017 13:52:07 - Ing. Michael Canov
 K dotazům proč jsme se (Starostové) rozhodli jít dohromady s KDÚ-ČSL v rámci třetí dosud neexistující strany (TŘETÍ SÍLA, LIST nebo LÍPA apod.) do Parlamentních voleb 2017, sděluji následující:
1. Jedná se o usnesení STAN (Starostové a nezávislí) nikoli SLK (Starostové pro Liberecký kraj), jejichž jsem členem a 1. místopředsedou. 
2. SLK dosud předpokládalo, že jeho členové budou na kandidátce STANu v Libereckém kraji
3. SLK se dosud vůbec nezabývalo možností, kterou schválil STAN, tzn. tím, že dvě do voleb rovnocenné strany STAN a KDÚ-ČSL vytvoří umělou stranu třetí, kam budou delegovat své nominanty a to z toho důvodu, že v tomto případě bude stačit 5%, zatímco při otevřené koalici STAN a KDÚ-ČSL by bylo třeba 10% 
4. Za sebe osobně prohlašuji, že vytvoření třetí umělé strany dle výše popsaného modelu by možná obstálo de iure (myslím si ale, že ne před Ústavním soudem), zcela určitě však nemůže obstát de moral. Jedná se dle mého názoru o prachobyčejné obcházení podstaty a smyslu volebního zákona, který určuje pro volby do PS PČR pro koalice dvou rovnocenných stran povinnost součtu minimální volební hranice, jinými slovy, dle mého jde o podvod. Já se ho za sebe zcela určitě nezúčastním.