Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.02.2017 18:24:07 - nezde

???

„Jurečka upozorňuje na odlišnosti mezi podnikáním jeho ženy a Babišovými firmami. „Rozdíl je v tom, že manželky firma nebere investiční pobídky a dotace, a to je rozdíl stovek miliónů korun oproti Agrofertu. Manželka má necelých třicet hektarů, je to malá farma,“ řekl Jurečka Právu. Dodal, že do řízení firmy své ženě prý nemluví, vše prý zvládá sama.“ A tomu vy věříte???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.03.2017 11:02:29 - Mgr. Jana Černochová
Dobrý den,
situaci kolem podnikání pana ministra Jurečky jsem nijak blíže nezkoumala. Nemám důvod nevěřit tomu, že se jedná o malou farmu, jak to ministr zemědělství prezentuje. Skutečnost, že ji v důsledku nových pravidel vyplývajících ze zákona o střetu zájmů převedl na manželku, je věcí jeho morálky a svědomí, stejně jako postup ministra Babiše, který se Agrofertu také zbavil svým způsobem jen „na oko“. Osobně se domnívám, že by si každý člen vlády měl vybrat, zda chce obchodovat se státem a čerpat dotace, což jsou věci, které může jako čelní představitel exekutivy ovlivňovat, nebo zda chce dělat politiku. A pokud sami ministři nejsou schopni se svého byznysu, který je založen na penězích z veřejných rozpočtů, zříct, pak bohužel nezbývá nic jiného, než toto upravit zákonem. Ten však samozřejmě není dokonalý a jak je i z případu ministrů Jurečky a Babiše patrné, lze jej obejít. Hodnocení tohoto jejich kroku je na voličích.
Jana Černochová