Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.12.2010 13:15:03 - Zuzka

Trest za nakupování volebních hlasů by pomohl

Dobrý den, vyzýváte k úpravám volebního zákona. Jaké úpravy byste jako hejtmanka Ústeckého kraje uvítala nejvíc? Jak chcete bránit nakupování hlasů? Děkuji, Zuzka z Ústí

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.12.2010 18:22:54 - Jana Vaňhová

Jako hejtmanka Ústeckého kraje, kde bylo zaznamenáno množství žalob na průběh voleb, bych uvítala takovou změnu volebních zákonů, která by přispěla k férovému a spravedlivému volebnímu klání a k eliminaci podvodných praktik, jakých jsme byli svědky při letošních komunálních volbách. Jedná se především o možnost potrestání nakupování voličských hlasů či účelové předvolební „stěhování“ do obce, kde je takto možné ovlivnit výsledky voleb. Nakupování hlasů asi nejde zcela zabránit, ale podle současného volebního zákona nelze takové jednání trestně postihnout, protože není v rozporu se zákonem. Proto požadujeme, aby ustanovení o zákazu vedení nečestné a nepoctivé volební kampaně při volbách bylo přítomno ve všech volebních zákonech, tedy i těch týkajících se voleb do obecních a krajských zastupitelstev.