Mgr. Jana Volfová

předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.02.2017 0:14:23 - Campanulla

Brusiči jazyka politickokorektního

Baví mě, když vidím kam až dosáhla tzv. politická korektnost, když se ze samého strachu pojmenovat věci tradičními výrazy, vyrábí pojmy a slova o jejichž významu můžeme fantazírovat. např NEMUŽ-to je žena, babochlap, chlababa, eunuch nebo trans? Jak biologicky vypadá politicky korektně uznané třetí pohlaví a jak se bude oficiálně nazývat? Mimoň, oboň, neutrál? ,Když se bojí, aby to nebylo rasistické, použít slovo černoch ( proč se smí říkat běloch?) a chtějí aby byl používán termín Afroameričan, když černoch z Afriky není Američanem ani omylem a Afričan nemusí být černoch. Mohli bychom v příkladech pokračovat, .Jak na toto politicko korektní brusičství jazyka nahlížíte jako učitelka - češtinářka? Nemáte pocit, že celá tzv. korektnost je už jedna velká,šílená úchylka, nebo nejapný žert?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.02.2017 14:44:42 - Mgr. Jana Volfová
 Bohužel musím s  Vámi souhlasit s tím, že jsme nahradili normální lidský rozum politickým ptydepe.  Jedinou nadějí v tomhle světě dnes vidím ty politiky jako je Donald Trump nebo Miloš Zeman, kteří věci říkají tzv. "naplacato", jak říkaly naše babičky. Zato se jim dostává od sluníček jen nadávek a hanobení. Ostatně právě ta sluníčka, co mají plnou hubu demokracie, nejvíce demokracii likvidují svým vlastním chováním.