Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2017 12:03:08 - cibulka

plat

Jak se díváte na to, když jeden politik má více funkcí a ještě je za ně královsky placen? A proč může senátor pobírat plat i jako starosta a hejtman, ale ministr a poslanec má plat jen jeden? Ne že by mi to vadilo, ale nechápu princip a to, jak někdo zvládá vykonávat víc funkcí najednou a na 100%

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.02.2017 20:33:36 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pane Cibulko,to, že člen vlády, který je současně poslancem či senátorem, pobírá pouze jeden plat (ministerský), pokládám za správné. Člen vlády totiž nezasedá ve výborech, v nichž se odehrává značná část poslanecké či senátorské práce, ale účastní se především plenárního zasedání příslušné parlamentní komory.Já osobně si velmi vážím důvěry voličů, díky jejichž hlasům mohu zasedat ve sboru zákonodárců, a chápu svůj poslanecký mandát jako čestnou službu, kterou je mi dáno vykonávat.Co se týká souběhu jiných funkcí, zde nemohu mluvit z vlastní zkušenosti. Hejtman i starosta se rovněž musí svým povinnostem věnovat naplno. Podle mého názoru musí každý člověk sám vyhodnotit, kolik energie je schopen do výkonu svých povinností vkládat a podle toho by pak měl být i spravedlivě finančně ohodnocen.