Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2017 15:15:18 - 1ANDY

Jak máme věřit katolické církvi, když denně vyplouvá na povrch další a další znásilňování a zneužívání

malých dětí. Proč se od tohoto veřejně nedistancujete, proč to pro vás není téma, když se jedná o zničené životy dětí, když už jste ve styku s Vatikánem, můžete mi vysvětlit proč se ve Vatikánu smí souložit s dětmi od dvanácti let a přitom věková hranice k sexu je v celé Itálii vyšší? Co můžete ve své funkci udělat pro tyto děti?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.02.2017 20:17:59 - Mgr. Daniel Herman
Církev se ústy řady papežů (Jan Pavel II., Benedikt XVI., František) i dalších svých vysokých představitelů (arcibiskupové, biskupové, opati) vícekrát omluvila za tyto zločiny, které jsou skutečně odporné, a vyjádřila nad nimi lítost. Je tragické, že se takové věci dějí a zde neexistuje žádný pardon. Jsou však i případy, že si po mnoha letech někdo tzv. "vzpomene" na něco takového z mládí a snaží se získat touto cestou od církve nějaké odškodnění. Pak se ukáže, že je to vymyšlené. Tedy, nelze jakkoli snižovat nebo relativizovat společenskou nebezpečnost takovéhoto jednání, na druhou stranu však ani nepřehánět a hlavně všechny případy pečlivě vyšetřit a skutečné viníky po právu potrestat.Nejvíce je mi líto dětí, které si nesou hluboká zranění na duši, která je mohou psychicky poznamenat na celý život.