RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.02.2017 15:48:52 - Šarlotka

kvalita potravin

Jurečka si před volbami vzpomněl, že existuje problém s kvalitou potravin, která se u stejných značek v různých zemí liší a chce to na půdě EU změnit. Má podle vás šanci? A není možné změnit zákony u nás? Ono totiž neplatí, že by to bylo jen o ceně. Méně kvalitní potraviny jsou totiž stejně drahé ne-li dražší než ty kvalitnější v cizině.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.02.2017 12:19:10 - RNDr. Jan Zahradník
  

Vážená paní Šarlotko,

správně jste si všimla, že pan ministr Jurečka si hledá volební téma. Kvalita potravin je problém, který vychází najevo v poslední době. Dozvídáme se, že některé potraviny, které u nás prodávají potravinové řetězce, mají jinou kvalitu u nás a jinou v západních zemích. Podle mého názoru musí o tomto problému rozhodovat samotní spotřebitelé. Měli bychom kupovat potraviny, o kterých víme, že byly vyrobeny v našem regionu, dát si práci s jejich hledáním a obracet se přímo na dodavatele, pokud zaznamenáme problémy s kvalitou. Pokud by pan ministr Jurečka chtěl tento problém řešit na úrovni EU, má tam silného partnera. Bývalý český politik Ladislav Miko je generálním ředitelem pro zdraví a ochranu spotřebitele, tedy člověk navýsost povolaný k řešení problémů kvality potravin.

S pozdravem

Jan Zahradník