RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.02.2017 13:20:54 - Monika Řeh.

potraviny

Jenže to s těmi potravinami není žádná novinka, trvá to už dlouho. Já ráda kupuju české výrobky, i když otázkou někdy je, co je české, když je produkt vypěstován např. na Slovensku a zpracován u nás? A pak je řada kvalitních zahraničních výrobků, které nemají český ekvivalent, například já mám ráda parmazán a dezert creme brule. Další věc jsou prací prášky. Ty jsou třeba v Německu kvalitnější, než u nás-opět mluvím o jednom výrobci. Spotřebitelé tak mohou preferovat české potraviny, ale problém to neřeší. Jak ho chcete řešit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.02.2017 9:11:11 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážená paní Moniko Řeh.,

já to po pravdě řešit nemohu, jsem opoziční poslanec. Pan ministr Jurečka z KDU-ČSL si z toho před volbami udělal téma, tak musí ukázat, co umí. A mimochodem, komisařkou pro ochranu spotřebitele je členka hnutí ANO paní Věra Jourová. Doufám, že s ní bude Jurečka při hledání řešení tohoto problému spolupracovat. Podle mého názoru je problém s rozdílnou kvalitou potravin daní za naše členství v EU, za dodržování podmínky volného pohybu zboží a u zemědělských výrobků důsledkem špatně vyjednaných vstupních podmínek. Pokud se problém stane nesnesitelným (což podle mne zatím není), musíme se podívat na hodnotu našeho členství v EU vzhledem k této věci.

S pozdravem

Jan Zahradník