RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.02.2017 16:15:45 - Šarlotka

kvalita potravin-druhá část

Děkuji za reakci. Zajímalo by mě, zda je v EU vůle problém řešit? Ono totiž i kdyby byla, kdo ví, kdy se nějaké změny dočkáme. Nešlo by něco udělat i rychlostí jednání europoslanců? Vždyť než se na něčem shodnete uběhne strašně dlouhá doba a problémy se jen prohlubují

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2017 9:52:58 - RNDr. Pavel Poc
Ono je to trochu jinak. Evropský parlament je stejně jako parlamenty národní zákonodárný orgán. Tady doma v ČR by Vás asi nenapadlo chtít po parlamentu aby přímo zasahoval do exekutivních funkcí. Nemůžete to chtít ani po parlamentu evropském, protože to prostě jeho role naní. Kromě toho, Evrospký parlament nemá problém s rychlostí jednání. Podle mých zkušeností jsme o poznání rychlejší než jakýkoli národní parlament. Problém je v tom, že roli vlády supluje Evropská komise a musí se víceméně na všechno ptát Evrospké rady, tedy členských států. A ano, politici z členských států v Evrospké radě jsou pomalí a dlouho jim trvá, než se na něčem shodnou. Ale z toho opravdu nemůžete vinit Evropský parlament. Naše chyba by byla, kdyby k řešení byla potřeba nějaká nová legislativa a my s ní otáleli. Ale tak tomu není. Veškerá potřebná legislativa existuje. Pokud jde o dvojí kvalitu a z ní vyplývající klamání spotřebitele, tak tady musí zasáhnout Evropská komise ale hlavně členské státy, protože, a na to je potřeba pořád pamatovat, zavádění a zejména vymáhání evropské legislativy je úkolem členských zemí Evropské unie. Taková, i když málo známá, je realita.