PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.02.2017 21:04:27 - Fejsalik

Jak to bylo s Horákovou

Vy teď sice říkáte,že se proces s M. Horákovou stát neměl, což je samozřejmé, že ne. Ale jak vysvětlíte postoj některých vašich členů KSČM, když Semelová se vyjadřovala k tomuto tématu úplně jinak a zrovna tak k sovětské okupaci v roce 1968, když řekla, že trvá na tom, že to byla internacionální pomoc. Při jedné debatě s jednou starou paní (členkou KSČM), kdy jsem se ji zeptal, co říká na to vraždění kněží v 50. letech a z té paní vypadlo, že například komunisté měli tenkrát zabít všechny kněze. To je přece něco strašného, jak členové KSČM smýšlejí. Podle mě měla být tato strana rozpuštěna a zákázána. Takže v ničem jste se nepoučili, stále trváte na diktatuře (proletariátu) a kdo nejde s vámi, jde proti vám, že ano? Je mně z toho špatně.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2017 9:55:27 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Na diktatuře netrváme ani náhodou. Naším cílem je vše, o čem je demokracie doopravdy - a ne jenom její dnešní odhlodaný pahýl. Mezi komunisty jsem den co den a dlouhé desítky let-. Názor, že bylo třeba zabít všechny kněze, jsem však jaktěživ neslyšel. Můj pohled na proces s doktorkou Horákovou i na rok 1968 jsem nejednou sdílel i v PL. Co ovšem nikdy nepřijmu, je dvojí metr. Žen popravených "za politiku" má kapitalismus na svědomí spousty. O těch se ovšem buď tichošlápkovsky mlčí - a leckdy se nad těmi vraždami dokonce jásá. "Humanitární intervence" za zájmy velkých prachů povraždily milióny nevinných lidí jen v tomto tisíciletí.