PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.02.2017 8:18:35 - Anajka

Pravni pomoc

Dobrý den pane doktore chtěla bych se zeptat jaký máte názor na to že podle ministra Pelikána budou mít imigranti právní pomoc zdarma?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2017 12:32:15 - PhDr. Miroslav Sládek
 Dobrý den,zákon o právní pomoci svěřuje tuto činnost jen advokátům. Jejich poradenství pro llidi, kteří si nemohou dovolit právníka bude státem propláceno jako zastupování ex offo. A to je také v pořádku. Neziskovky by si totiž představovaly, že jim stát jejich rady bude proplácet.Jestliže chce někdo radit v právních věcech, tak to může dělat i dnes, ale zadarmo. To je případ neziskovek, jestli jim opravdu leží na srdci osud jejich spoluobčanů, mohou si zřídit poradnu, třeba dvakrát týdně tam být a lidem radit, případně je na základě plné moci zastupovat. Jim přeci nejde o zisk, proto jsou neziskovky, ale o pomoc lidem, ta ať ji dělají. Nebudeme si přeci z našich daní platit pátou kolonu, která tady pomáhá přivandrovalcům.Neziskovkám ani korunu ze státního rozpočtu.