ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.02.2017 23:26:10 - jiriIV

Vážený pane Senátore.

Dovolím si Vám položit dvě otázky.
1. Na ČT je vyhlašován konkurz na "Generálního ředitele" z jakého důvodu a kdo ho bude vybírat?
2. Dnes cca v 15.30 odvolal premiér ministra Mládka za hodinu poté minstr důvody svého odvolání popřel. Začíná v ČSSD vnitrostranický boj. Sobotka ve všech krajích kromě jednoho získal nominaci na předsedu ale v těch krajích se nehlasovalo tajně. Nebo má obavy když se na sjezdu bude hlasovat tajně že nemusí být předsedou ČSSD. Nebo se Sobotka spojil s Kalouskem a začal hrát kartou antiBabiš? Děkuji za odpověď.
Jiří Lípa Val. Mez.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2017 6:56:47 - Jan Veleba

 Důvod je zřejmý. Naše "veřejnoprávní" ČT se dostává do situace, která není dlouhodobě udržitelná. Roste masívní nespokojenost občanů, chcete-li koncesionářů, s neobjektivitou a celkovou úrovní ČT. Jsou to běžní lidé, ale i třeba univerzitní profesoři (mohu doložit), umělci mimo pražskou kavárnu, ozývá se už konečně Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Ta tu mimochodem od toho je, ale až doposud mlčela. Toto všechno je první a základní fakt.

Další fakt je, že tato Rada je volena Poslaneckou sněmovnou a hlavní slovo při zákulisních nominačních jednáních má premiér, tedy v případě složení současné Rady měl Sobotka. No a tato Rada volí generálního ředitele ČT.

Z toho si sám odvodíte, proč ten spěch - jde o to, aby ještě do parlamentních voleb to měl Sobotka pod kontrolou a jistě mu v tom ochotně pomohou lidovci. Stačí si vzpomenout, jaký prostor dostal v ČT při dehonestaci prezidenta pan Herman se svým strýčkem. Sečteno a podtrženo, aby generální ředitel ČT zůstal k obrazu jejich a musí se spěchat.

Pokud se týká druhé otázky, tak můj názor je ten, že Sobotka udělá naprosto vše, aby se udržel co nejdéle to půjde, jeho styl je takový, že každý den je dobrý. No a mediálně neobratný, odborně ovšem velmi kvalitní Mládek (znám ho dobře z doby, kdy byl ministrem zemědělství) mu mohl tu a tam vadit. Ne, že by dělal svoji práci špatně, ale že se stával terčem médií, mimo jiné i Babišových, a proto musí zmizet.

Myslím si ovšem, že se pan Sobotka přepočítá. Jednak je schopen za každou pitomost, vyjma Dientsbiera, odvolat mnistry, kteří jsou za ČSSD, kdežto v případě skutečně hrubých porušení zásad naší zahraniční politiky nehne ani brvou - viz Herman s dalajlámou a se svým strýčkem. A pokud se týká Kalouska, tak není žádné tajemství, že by takové spojení nebylo pro Sobotku žádný problém, i když nyní to už není na pořadu dne, neboť Kalousek ztrácí význam a je na nejlepší cestě zmizet ze sněmovny. Opustil ho i dříve věrný druh Gazdík, který se teď snaží přilísnout k lidovcům.