Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.02.2017 7:44:13 - Damph

Proč se tak divíte?

To je jasné jaký je rozdíl mezi bruselskými a vlastními kvotami. jenže proč nás předseda vlády neinformoval že kromě odmítání bruselských kvot si stanovíme své vlastní? Vzbudil tím dojem že nebudeme mít žádné kvoty - to je populismus - říkal jen to co lidé chtějí slyšet a zatajil to co nechtějí slyšet. Proč si tak předseda Vaší strany s námi hraje?
Můžu vědět k čemu je pouhé sledování teroristy - třeba ve Francii taky sledovali osobu která vraždila v kostele - měl dokonce náramek pomocí kterého byl sledován - a nepomohlo to. Opravdu je nutné aby ta osoba nejprve zabíjela a až pak může být zatknuta?
A proč neumožnit občanům aby se rozhodli zda z EU odejít - jestliže Evropský prezident po půl roce od Brexitu tvrdí že je nutná ještě větší integrace, přestože se naopak tvrdilo tehdy že je nutná reforma(opak těsnější integrace) tak ten člověk prostě nemá rozum. Proč by se občané nemohli rozhodnout odejít z takového bláznivého spolku?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.02.2017 14:45:52 - Ing. Antonín Seďa
 Ano, souhlasím, že původní diskuse kolem kvót se vládě nepovedla a že měla jasně informovat o svých záměrech. Nicméně důležité je, že vláda zajistila a zajišťuje bezpečnost našich občanů. Víte, nejen ve Francii, ale i v Belgii a v jiných zemích se sledují osoby, u nichž je podezření z možného zapojení na teroristické organizace. Takto se předešlo pouze v Belgii sedmi možným útokům. Je to běžná praxe orgánů činných v trestním řízení a zpravodajských služeb. jakékoliv neumětelské zasahování do jejich činnosti může ohrozit bezpečnost. A to jak těchto osob, tak zejména občanů. Co se týče referenda o vystoupení z EU, tak já osobně jsem proti, ale neberu občanům toto právo. Pouze chci upozornit, že před tímto referendem musí proběhnout  veřejná diskuse o plusech a mínusech tohoto odchodu. A ne, jak se to stalo v případě brexitu, kde dnes Britové hovoří dokonce o tom, že byli oklamáni, protože jim nikdo neřekl, co jejich rozhodnutí bude znamenat. Jinak souhlasím, že řada rozhodnutí Evropské komise byla špatná.