PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.02.2017 14:00:32 - hostss

Dotaz k odpovědi. 4

To zcela chápu, že nelze vyhovět všem. Ale nezdá se Vám, že za osobní svědomí se schovává zcela zjištná vyčůranost? A neberte si to osobně. Chápete stejně rozdíly mezi komorami parlamentu stejně? PS - stranická a senát - osobnosti. Souhlasíte, že jen důsledným dodržováním tohoto základního principu lze obhajovat nutnost obou v parlamentním systému? Prosím pokud odpovíte držte se toho podstatného. Ten původní dotaz byl, jestli by nemělo dojít ke změně ve fungování PS a doplněním jsem chtěl nastínit co vypadá nefunkčně na PS při pohledu voliče.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.02.2017 21:33:22 - PhDr. Zdeněk Soukup
Já ve způsobu volby rozdíl mezi Senátem a Sněmovnou nevidím. I kandidáty do senátních voleb staví většinou strany. A naopak - na kandidátkách stran do Sněmovny je řada nezávislých. Ono na tom ale vůbec nezáleží. Nezávisle volí řada straníků. Teď například projednáváme zákon o národních přírodních parcích. Po hlasování si zkontrolujte kdo jak hlasoval.