Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.02.2017 15:45:36 - p.Malý

Tady se bude branit vystupu z EU tak dlouho,az se EU sama rozpadne...

Dobry den,
tady se porad debatuje proc zustat v EU atd.,ale uz ne,proc vystoupit a sjednat si lepsi podminky na dovoz.Tim si uvolnime i cestu na vyvoz do Ruska,kde prisly podniky o desitky miliard diky sankcim EU. Na jednu stranu prijimame dotace,ktere se neefektivne vyuzivaji,prijimame rozkazy-smernice a doporuceni,zakony,ktere by jsme nikdy neschvalil,ale v ramci EU je poslusne prijimame.Zvetsila se byrokracie diky EU,kde naklady stoupaji do miliard od nakladu za mzdy,po aplikaci zakonu a vse s tim spojene. Chapu politiky,ze nam nekdo musi vladnout,nebot kdyby si vladly sami,tak by nemohli prijimat uplatky od vlad,ktere nam vladnou. Politik prisaha na Ustavu,kterou neustale porusuje a co je horsi,nejde za to do vezeni. Neni to absurdni ?
Tik tak,EU se rozpada priznal Juncker.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.02.2017 19:28:04 - Ing. Antonín Seďa
Absurdní jsou vaše slova o tom, že nám někdo vládne. Ono se totiž stalo módou, že všichni národní politici, kteří neumějí či nechtějí řešit problémy občanů, tak se vymlouvají na EU a EK. Tím ovšem neříkám, že EK nedělá chyby. Také jsme často papežtější než papež, k se říká, kdy implementuje evropské směrnice tak, že jsou dokonce přísnější, než je po nás požadováno. Takže naši národní politici by měli být odvážnější , měli by řešit národní problémy a hlavně by měli hájit české národní zájmy. Co se týká exportu, pak právě proto, že jsme v EU, máme vysoký export. Nejvíce do zemí EU, zejména do Německa. To, že jsme ztratily trh v RF je pravda, tak jako jsme ztratily trhy v Latinské Americe či v Africe. Proto je důležitá diverzifikace vývozu, hledání nových trhů například proexportní diplomacií. Tohle současná vláda dělá. Dnes je největším problémem budoucího rozvoje nedostatek pracovních sil, zejména techniků a dělníků v průmyslových podnicích. Já bych varoval před odchodem z EU, protože by se snížila životní úroveň všech občanů České republiky.