Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.02.2017 11:07:07 - František Lebeda

Nepotápí vás Sobotka víc a víc?

Jak byste pojmenoval to, jak váš předseda nakládá s posty ministrů? Po neúspěšných podzimních volbách v zimě odvolal dva (místo aby rezignoval sám). Teď je před sjezdem, ČSSD na tom není dobře a Sobotka nerezignuje. Na místo toho odvolá Mládka a jako třešničku na dortu si nechá fakt, že nového ministra zvolí až po sjezdu. To si ho jako chce koupit? Asi nepodstatná otázka je, kdo by měl podle vás Mládka nahradit? Myslíte, že za půl roku něco nový ministr dokáže? Vždyť nebude mít ani navázány kontakty

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.03.2017 21:15:37 - Jan Birke
Dobrý den,děkuji za Vaše dotazy. V této věci stojím jednoznačně na straně premiéra. Myslím si, že se na MPO za poslední měsíce stala řada věcí, které prostě Bohuslav Sobotka nemohl ignorovat. Žádný předseda vlády by to nemohl ignorovat. Tady nejde o žádnou taktiku před sjezdem, tady jde o odpovědnost předsedy vlády za práci ministrů, tím spíše pokud jsou ze stejné strany. Premiér ty důvody také jasně pojmenoval. Výměna ministra přece není nic neobvyklého, to se prostě občas děje. 

Nevím, kdo pana Mládka nahradí. Co se týká toho, zda nový ministr do voleb něco dokáže: 1) určitě se stihne vše podstatné, co se stihnout dá, 2) ministerstvo bude jasně a pro veřejnost srozumitelně podporovat jednu z hlavních priorit, kterou Bohuslav Sobotka stanovil, a to je snížení cen telekomunikačních služeb pro občany.

S úctou

Jan Birke