Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.05.2012 10:49:35 - hugo

Peníze jsou a neustále se od občanů vybírají

Pane senátore, nezaměstnanost byste chtěli mimo jiné řešit dle následujících principů: rozšíření nabídky pracovního uplatnění ve veřejných sociálních službách, zásadním posílením aktivní politiky zaměstnanosti, v níž uplatníte princip flexijistoty, rozvojem regionální politiky zaměřené na boj s vysokou nezaměstnaností… To zní hezky, ale jak toho chcete dosáhnout? I paní hejtmanka Vaňhová říká, že nezaměstnanost je na Ústecku stéle horší, a to v důsledku toho, že s tím současná, ale i předchozí (tedy vláda vaše) nic nedělaly. Jak chcete svých cílů dosáhnout v době úspor? Kde například chcete brát na investice do infrastruktury, která by situaci opravdu pomohla řešit, jak tvrdíte? Přeci všechno nemohou odnést firmy a bohatí, tím že na ně uvalíte břemeno. Progresivní zdanění ano, ale všechna opatření je podle mě třeba dělat s rozvahou

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.06.2012 19:36:17 - Ing. Zdeněk Škromach
Paní hejtmanka Vaňhová ve svém vyjádření o současné a předchozí vládě pravděpodobně myslela vlády P. Nečase a M. Topolánka.

Na svou otázku jste vlastně i sám odpověděl. Stojíme si za naším programem a skutečně považují pracovní pozice ve veřejných sociálních službách a aktivní politiku zaměstnanosti za potenciál pro snížení nezaměstnanosti v ČR. A jak toho chceme dosáhnout, kromě progresivního zdanění fyzických a zvýšení zdanění právnických osob? K daňovému systému chceme přistupovat jednoznačně s rozvahou, tak aby byl spravedlivý a zároveň zaručoval stabilitu příjmů státního rozpočtu. Současné MPSV upřednostnilo financování nejasných zakázek na nové systémy vyplácení dávek, milionové odměny náměstků atd. před investicemi do aktivní politiky zaměstnanosti. To že nám současná vláda neustále tvrdí, že musíme škrtat, že peníze nejsou, není pravda. Peníze jsou a neustále se od občanů vybírají, pouze záleží na tom, kam peníze investujeme a kam ne. Aktivní politika zaměstnanosti je podle mě efektivnější než politika škrtů v resortu MPSV.