JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.02.2017 23:21:26 - mravenec-99

Islámský šátek ve školách

1) Jaký je prosím Váš názor na nošení islámského šátku ve škole? Bohužel soud vlastně o tom nerozhodoval, když řekl, že somálka se nikdy nestala studentkou školy.

2) Podle Šabatové lze omezit islámské symboly pouze zákonem a ne školním řádem. Ovšem pokrývky hlavy jsou zakázané kvůli mravnosti, takže podle mě dle článku 1 a 3 LZPS, který dává všem rovná práva, je automaticky zakázan i šátek pro muslimy. V opačném případě by muslimka mohla nosit šátek a nemuslimka ne, což je jasná diskriminace.

3) Nebo druhá možnost, kterou já preferuji - šátek je omezen dle paragrafu TZ § 404 Projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. To je v souladu s článkem 16 LZPS, nebot je to omezení zákonem nezbytné pro ochranu práv a svobod druhých.

Co si prosím myslíte o celé kauze Vy? (Četl jsem Vaše vyjádření na Vašich stránkách ohledně islámu, které ale nejsou jednoznačné a odkazují na činnost státních zástupců a soudů. Zajímá mě tedy prosím Váš názor na tuto konkrétní kauzu)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.02.2017 17:30:36 - JUDr. Miroslav Antl
 Pane „mravenče-99“, vězte, že jsem Váš obdivovatel, pokud jde o Vaše „anketní aktivity“ v rámci PL – i široký záběr, když (jak jsem právě zjistil z webu PL) oslovujete větší počet respondentů“. Vaše dotazy jsou vesměs argumentativní, avšak vždy se znalostí předmětné problematiky. Samotné dotazy však nic neřeší – a mne jen zdržují od další práce, kterou musím konat o víkendech. Doporučuji Vám tedy, abyste se nadále obracel na osoby, které mohou nejen erudovaně odpovědět, ale zejména se situací, na kterou poukazujete, něco udělat. V tomto případě je to pan ministr spravedlnosti Robert Pelikán, popř. soudci či státní zástupci, kteří se danou problematikou zabývají. Senátoři nemají ani možnost se příslušných ministrů veřejně zeptat v rámci interpelací – a tím (i mediálně) upozornit na ten či onen problém. Z Parlamentu ČR to jsou pouze poslanci, kteří jsou navíc i ministry. A dále to jsou významní politici v čele politických stran a hnutí, kteří se mohou obracet osobně na své soustraníky, kteří jsou členy české vlády.

Můj názor by Vám stejně k ničemu nebyl – a navíc Vám na stejné dotazy odpoví další oslovení lidé.

Zdravím!

Miroslav Antl