Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.02.2017 12:48:05 - pelikanka

Proklamované smíření

Vážený pane magistře,
ve vztahu k historii sudetských Němců,kteří,jak známo,v drtivé většině hajlovali/můj otec,coby totálně v 17 letech nasazený za války by mohl o Němcích vyprávět/,proklamujete myšlenku smíření a nejitření starých ran.Proč tuto filozofii neuplatňujete i ve vztahu k bývalému režimu a nejen Vy,ale i ostatní vládní činitelé se velice rádi otírají o zločiny komunismu.Dle mě je to čirý propagandismus,ne nepodobný tomu za komunistů, ale korouhvička se otáčí zase jiným směrem....holt,čí chleba jíš,toho píseň zpívej.....
Děkuji Vám předem za odpověď,
Alena

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.02.2017 0:13:11 - Mgr. Daniel Herman
Vážená Aleno,
děkuji za Váš dotaz, který přesně vystihuje jádro problému. Je třeba rozlišovat mezi etnickou a politickou příslušností. Zkrátka komunistou ani příslušníkem jakékoli jiné politické strany se nikdo nerodí, do strany se v dospělosti vstupuje. Je to tedy svobodné rozhodnutí člověka. Zatímco příslušníkem národnosti se člověk rodí a jeho etnicita vůbec nic nevypovídá o kvalitě onoho člověka. Plody přináší teprve jeho život. A to je ten zásadní rozdíl.