Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.02.2017 12:58:34 - laco

Jak tedy na tom jsme?

Švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler uvedl, že organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu. Dle Vašeho názoru, nachází se naše republika v nejvyšším stádiu kapitalismu, nebo naopak jsme se vývojem naši společnosti po sametové revoluci dostali na čestné místo mezi rozvojové země, kam naši republiku nedávno zařadila renomovaná americká banka?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.02.2017 14:19:37 - Ing. Antonín Seďa
 Nevím, že jsem se vyjádřil takto, jak píšete. To, zda jsme v nejvyšším stadiu kapitalismu nevím, spíše si myslím, že je neoliberalismus v krizi. To, že nás jedna z bank zařadila mezi rozvojové země vůbec nesouvisí s životní úrovní, jak se možná domníváte. Naopak od doby vstupu do EU se naše životní úroveň zvýšila, tak jako se zvýšil věk dožití, infrastruktura, vzhled obcí a měst apod.  Já osobně jsem demokrat, který respektuje všechny formy vlastnictví, nicméně jsem jako levicový politik kritický vůči neo liberální politice, která dnes převládá. Současná vláda napravila řadu chyb předchozích pravicových vlád a řadu zákonů má ještě připravenu k projednání. Nicméně přiznávám, že řadu problémů se vyřešit nepodařilo či se řešilo polovičatě. Problémem je koaliční vláda, která se vlivem svých rozdílných programů nedokáže na řadě řešení shodnout. Zejména ANO 2011 se tváří jako středo levicové a je pravicové a hájí zájmy velkopodnikatele A.Babiše.