Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.05.2012 18:22:53 - Motto-motto

Jde o motivaci

Paní hejtmanko, jak jste sama řekla, Vašemu plánu zaměstnanosti 2020 jste dali jasné motto: ,,Je potřeba dát práci těm, kteří chtějí pracovat, a více motivovat ty, kteří pracovat nechtějí.“ To ale není žádná novinka, problém je v tom, jak na to. Podle mě je totiž plno lidí, kteří nikdy pracovat nebudou, protože se jim to jednoduše nevyplatí a já se jím nedivím. Jaký je tedy Váš recept?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2012 8:42:13 - Jana Vaňhová
Pokud si pedagogický pracovník vydělá 13 tisíc čistého, policisté o pár tisícovek více, podobně lidé ve výrobních závodech, a proti tomu lidé, kteří pracovat nechtějí, obdrží od státu jen o něco méně na sociálních dávkách, jít do práce je nikdo nepřinutí. Jde tedy o motivaci. Lemplové musí jasně pocítit, že stát je živit nebude. Je proto potřeba rozevřít nůžky mezi minimální mzdou a výší vyplácených dávek. Rovněž si myslím, že by bylo správné při prokázání zneužití sociálních dávek (například v hernách) přistoupit ke krácení či odejmutí dávek.