Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.03.2017 10:24:00 - Skippy71

Situace sociálně slabých rodin

Dobrý den pane ministře. Jmenuji se Zdeněk Řehák. Žiju s manželkou a dvěma dětmi v Brně. Jsem nezaměstnaný a využívám možnost prodeje časopisu Nový Prostor. To je sociální služba pro lidi kteří nemohou z mít z nějakého důvodu normální práci. K tomu pobiram dávky hmotné nouze. I když svůj výdělek přiznávám na socce mám pocit že mě stejně stát hází do jednoho pytle s lidmi kteří nic nedělají a jen čekají co jím stát dá. Rád bych věděl jaký je váš názor na sociální politiku. Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.03.2017 15:46:38 - Andrej Babiš
 

Vážený pane Zdeňku, ptáte se mě na můj názor na sociální politiku. Předpokládám, že nemáte na mysli pouze sociální dávky, ale zajímá Vás skutečně koncept sociální politiky státu.  Je upravena celou řadou tlustých koncepcí plných frází a nereálných vizí. Přípravou, schvalováním  a vyhodnocováním koncepcí se zabývá spousta lidí na mnoha ministerstvech bez viditelných výsledků. Počet práceschopných  lidí závislých dlouhodobě na sociálních dávkách  se nezmenšuje. V některých rodinách se nezaměstnanost stala životním stylem a „dědí“ se z generace na generaci. Určitě z toho nejsem nadšen. Já si představuji sociální politiku jako soustavu vzájemně provázaných opatření, která dají šanci na to vydělat si na živobytí vlastní prací všem, kteří pracovat mohou, a zabezpečí ty, kteří pracovat opravdu nemohou. A protože každý potřebuje jinou míru  a jinou formu pomoci, je potřebné, aby sociální politiku realizoval stát ve shodě se obcemi, kde lidé žijí. Každá politika má být srozumitelná a účinná, tedy i ta sociální.

Rád bych ocenil Vaši aktivitu – prodej Nového Prostoru. Určitě je dobré dávat dětem alespoň touto formou najevo, že normální je pracovat.  Věřím, že se s tím nespokojíte a využijete stávající situace na trhu práce, kdy zaměstnavatelé hledají daleko víc zaměstnanců, než kolik jich chce pracovat! Na Úřadu práce mohou Váš nástup do zaměstnání podpořit, školením, rekvalifikací, mohou zaměstnavateli poskytnout i finanční příspěvek na místo pro Vás. Nevzdávejte to a projevte zájem o zapojení do aktivní politiky zaměstnanosti.

Příště určitě napíšete o svém novém zaměstnavateli. Držím palce, AB

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE