Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.03.2017 15:20:30 - Ecco

Ještě ke sjezdu

Nemyslíte, že by bylo dobré, kdyby v čele strany byli i zástupci druhého křídla, jako třeba pan Tejc? Když nepustíte do vedení nikoho, kdo by mohl oslovi i jiné lidi, než Sobotkovo křídlo, jak pak chcete vyhrát? Taky mi není jasné, proč se vedení volí půl roku před volbami. Takhle ti noví-tedy vy-ponesete odpovědnost za neúspěch strany ve volbách. Proč jste neudělali sjezd až pak, abyste mohli případně zúčtovat s vedením? Takhle se Sobotka chvástá, že i když ČSSD volby nevyhraje on v čele zůstane.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2017 7:45:59 - Jan Birke
Dobrý den,

nově zvolené vedení ČSSD vzešlo z demokratického rozhodnutí členské základny – takto si ho většina členů sociální demokracie přeje. Toto rozhodnutí je nutné respektovat. I z vyjádření například právě Jeronýma Tejce jsem rozuměl, že i on volbu delegátů přijal. Nevím o žádném druhém křídlu, které by mělo být zastoupeno ve vedení. ČSSD ze sjezdu vzešla jako jednotná strana. 

Co se týče termínu sjezdu, tak ČSSD se jako demokratická strana řídí svými vnitřními pravidly. Sjezdy se neurčují podle toho, jak by se to komu hodilo. Volební sjezd se proto konal v souladu se stanovami v době, kdy končil mandát předchozímu vedení ČSSD. 

Jan Birke