Mgr. Petr Kořenek

  • SOCDEM
  • Vsetín
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2017 13:52:29 - rubi

Máte pravdu, ale...

Já politiku sleduji, ale sporu ohledně dluhopisů fakt nerozumím. Pořád se o tom píše a mluví a nikdo mi nedokáže vysvětlit, oč tady jde? Teď jsem slyšel, že se Babiš usvědčil z podvodu. To je pravda? A proč je tedy ještě ve vládě navíc jako ministr financí? Proč ho Sobotka neodvolá?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2017 14:57:23 - Mgr. Petr Kořenek
Dobrý den,

problém jsem se snažil vysvětlit ve svém vystoupení v PS. Není možné však vycházet z toho co se píše, ale ze skutečnosti. K vyšetření zda došlo k porušení zákona jsou kompetentní příslušné orgány. My jen chceme, aby nám koaličním poslancům ministr celou záležitost vysvětlil. Pokud je konání ministra v rozporu s právními předpisy bude to zakládat trestní odpovědnost, pokud je to otázka morální je pak na samotném panu ministrovi jak se zachová. Zákony platí pro všechny a není možné, aby drobní živnostníci byli pranýřování i za administrativní chyby a naopak velcí "hráči" si dělali co se jim zlíbí. Jsem toho názoru, že i premiér by se měl rozhodovat odpovědně na základě zjištěných skutečností. Zdraví PK