Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2017 13:12:54 - gabr-daniel

Jak se cítíte?

Před půl rokem jste odpískal kandidaturu na hejtmana. Důvod jste uvedl zdravotní důvody. Nyní ale děláte straně managera a místopředsedu. Jestli zvládáte tohle, zvládl byste určitě i řídit kraj. Proč jste to teda vzdal? Nebo to byl záměr, abyste nyní mohl dělat to, co děláte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2017 7:47:14 - Jan Birke
Hezký den,

možnosti kandidovat na hejtmana Královéhradeckého kraje jsem se vzdal před více jak tři čtvrtě rokem loni v létě. Bylo to skutečně v době, kdy jsem se dával dohromady po opakovaných zdravotních problémech a naordinoval jsem si pracovní zklidnění. V době kdy probíhala kampaň ke krajským volbám, jsem se mohl věnovat především svému zdraví a určitě bych nemohl dát kampani tolik, jako dali kolegové. Myslím, že sociální demokracie v osobě pana Štěpána měla výtečného kandidáta a dnes pan hejtman Štěpán ukazuje, že to byla dobrá volba. 

Určitě v tom tedy nebyl žádný záměr. Loni v létě jsem netušil, jak dlouho mi bude trvat dát se opět 100% zdravotně dohromady. A už vůbec by mě nenapadlo, že mě kolegové v sociální demokracii na počátku roku 2017 budou nominovat jako volebního manažera.

Jan Birke