Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.03.2017 11:18:50 - Princ

budoucnost EU

Většina dotazů na vás se týká uprchlíků a islámu. Cožpak se lidé zbláznili? U nás skoro žádní muslimové nejsou a pokud ano, nevzpomínám si, že by s nimi byl nějaký problém. Za to jiných problémů máme dost. Kdyby byla EU k něčemu, nemyslíte, že by problém s uprchlíky už dávno vyřešila a věnovala se vlastním problému? VB z ní vystupuje a podle mě vystoupí i další státy. Pokud se budou uzavírat hranice, Euro také neplatí všude a zboží v rámci EU má v různých zemích jinou kvalitu, k čemu je dobré v EU zůstávat? Když nastane problém, vyřešit ho také neumíte.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2017 18:20:37 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, ano, myslím, že u nás není třeba migrační krizi příliš řešit, protože Česko jí bylo prakticky nezasaženo. Řešení migrační krize a imigrace je ale především věcí jednotlivých států, protože ty k tomu mají mnohem větší pravomoci, než EU. EU ale např. společně vyjednává se třetími zeměmi o navrácených odmítnutých žadatelů o azyl, takže může pozitivně působit i při řešení migrační krize. 
Jinak vystoupení dalších států nyní rozhodně nehrozí. Pro ČR jsou např. společný trh a možnost volného cestování  bezesporu cennými výdobytky členství v EU - ztráta členství by pro nás znamenala i ztrátu možnosti ovlivnit tvorbu evropské legislativy a pravidel za situace, kdy bychom se jim museli přizpůsobit tak jako tak, protože všechny naše sousední země jsou členy EU. S pozdravemTomáš Zdechovský