Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.03.2017 21:49:37 - Slonkova

zvyklosti si prosadí svoje - žádné přizpůsobení

Dobrý večer,
ohledně migrace píšete : Pravidla stanovujeme my hostitelé a na hostech je ,aby je respektovali.Proč se u nás tedy diskutuje o šátcích ve škole a host to dá až k soudu ? Proč jim nikdo hned na začátku neřekne,že u nás se ve škole sedí bez jakýchkoliv pokrývek hlavy,chodí se na plavání,jezdí na hory atd. ? Proč se u nás udělá výjimka na halal jatka a teď se projednávají pohřby bez rakví,nebo je to snad v Česku tradice ? To je to respektování našich pravidel ?Osobně by mi nenapadlo, v nějaké zemi, kde nejsou zvyklý např. na minisukně a vepřový řízek to prosazovat a žádat výjimku,tak si to prostě odpustím,nebo vyberu jinou,která mým potřebám vyhovuje, to je integrace - nemyslíte ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2017 18:54:51 - Mgr. Daniel Herman
Vážená paní Slonková,
rozumím Vám, ale situace není tak jednoduchá. I některé jiné náboženské zvyky si žádají různé oděvní prvky. Viz např. hábity řeholních sester, židovské jarmulky apod. Myslím si také, že ovšem problém není v odívání, ale v chování. Zákon prostě musí dodržovat každý. A kdo ho nedodržuje, musí nést následky.