Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.03.2017 9:38:40 - Valentin Dobrotivý

Střídání času je nejen pitomost, ale škodí to lidskému zdraví

Ve svém článku "I v USA chápou, že střídání času je pitomost" píšete o škodlivosti přechodu na letní čas. To je všechno hezký, ale takových článků můžete napsat hafo, ale stejně to bude k ničemu. Letní čas nezrušili v Česku ani bolševici, a v EU ho nezruší ani eurobolševici.
Je faktem, že i bez rozsáhlých vědeckých výzkumů lidé vědí, že změna času znamená minimálně týdenní "aklimatizaci" těla na nové podmínky. Čím je člověk starší, tím je to horší a tím to přizpůsobení se trvá déle. Třicátník to mnohdy ani nepozná, čtyřicátník se s tím vyrovná za den dva, ale po padesátce to jde z kopce. Lidé nemůžou večer usnout a ráno je musí budit budík, i když jsou jinak během roku vzhůru ještě před jeho zazvoněním. Týden otráveného života na jaře a týden otráveného života v létě. Hlavně, že máme evropskou směrnici na zákaz standardních žárovek, zakřiven okurek či vliv klimatických změn na rovnost žen.
Nesmíte si, že byste měl říct, co pro zrušení letního času v EP uděláte Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.03.2017 18:56:16 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, díky za Vaše postřehy. Pokud jde o moje angažmá za zrušení letního času, pro věc se snažím získat dostatečnou politickou podporu v Evropském parlamentu a Komisi, což je ale běh na dlouhou trať. S pozdravemTomáš Zdechovský