Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.03.2017 13:15:19 - Valentin Dobrotivý

313 citátů z Koránu, které vyzývají k násilí, jsou základem islámu, nikoliv islamismu

Vaše slova, že "nikdo soudný v EP nepopírá, že teroristické útoky má na svědomí radikální islamismus" vychází z pojetí, že existuje rozdíl mezi „radikálním islámem“ a „umírněnými muslimy.“ Je to tedy představa, že náboženství je společensky přijatelné pouze tehdy, pokud není bráno úplně vážně.
Vezměme si takové křesťanství - takový "umírněný křesťan" sice ví, co je to Desatero, ale až tak moc ho to nepálí, aby to doslova dodržoval, zatímco "radikální křesťanista" dodržuje vše, co je v Bibli psáno a směřuje k Bohu. V satanistickém náboženství islámu zná umírněný muslim všechny ty nenávistné verše, ale až moc ho to nepálí, aby to dodržoval, zatímco "radikální islamista" dodržuje vše, co je v Koránu psáno - vraždí, nenávidí a olupuje nevěřící, jen aby směřoval k Alláhovi.
Mezi islámem a islamismem není rozdíl. To říkám nejen já, ale vzkazuje to i pražské arcibiskupství http://echo24.cz/a/wuLzP/mezi-islamem-a-islamismem-neni-rozdil-vzkazuje-prazske-arcibiskupstvi Co tomu říkáte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2017 18:00:44 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,nemyslím si, že by neexistoval rozdíl mezi islámem a islamismem. Islám je náboženství a islamismus politická ideologie, která se na něj odvolává. Podle mě názor, že mezi oběma pojmy neexistuje rozdíl, není postojem pražského arcibiskupství jako celku, ale pouze soukromý názor Milana Badala. S pozdravemTomáš Zdechovský