Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.03.2017 15:04:42 - Damph

Mlžte, lžete, bagatelizujte dál

Psal jste, že Itálii kritizujete za neučinnou návratovou politiku, že toho mohla udělat v této oblasti více a že to zatím nezvládla. EU to také podcenila, mohla začít vyjednávat o těchto dohodách dříve, mohla toho také udělat více aby její Frontex sem nevozil a nenechával nelegály. Přesto Vy stále odmítáte vzít na EU stejný metr a kritizovat ji za to také. Už vidíte jak jste zaujatý, jak nás oblbujete, jak jednoho za něco kritizujete a druhého ne?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2017 18:53:20 - Tomáš Zdechovský
 Vážený pane Černochu,myslím, že ke všemu jsem se už vyjadřoval dostatečně. Itálie si zasloužila větší kritiku proto, že zanedbávala spolu s Řeckem registraci migranů a nechávala je jít dále. Některá rozhodnutí EU jsem kritizoval také - např. závané kvóty na přerozdělení migrantů shora, které také nejsou řešením krize. Nemyslím si, že bych byl zaujatý. EU jsem kritizoval mnohkrát i v mnoha jiných souvislostech. Stačí si přečíst některé mé minulé příspěvky. Diskuse by měla být založená na důvěře a pokud máte za to, že Vás oblbuju, nemá jakákoli diskuse smysl.  
Pro řešení migrační krize je samozřejmě třeba především snížit počet příchozích migrantů, což už se zčásti podařilo. Bohužel jsou věci, které lze ovlivnit jen těžko - EU má 28 zemí a zabere delší dobu, než se podaří dojít k nějakému schůdnému řešení. A při vyjednávání o navracení musí být vůle i na straně třetích zemí, což také není samozřejmost. Musíme se smířit s tím, že rychlé a jednoduché řešení prostě neexistuje. S pozdravemTomáš Zdechovský