Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.03.2017 15:03:12 - pm1990

ANO a migrační krize

Dobrý den pane poslanče,

měl bych na Vás, resp. i hnutí ANO pár dotazů (v reakcích na dotazy jste zde za vaší stranu jeden z těch aktivnějších politiků):

1) Bude ANO požadovat plot a kontrolu na hranicích viz. maďarský model?

2) Bude se ANO snažit o těsnější spolupráci se zeměmi V4 (nejenom) ohledně migrační krize?

3) Bude-li ANO odmítat kvóty/jednotné dávky na migranty, jakými prostředky se chce bránit nátlakům ze strany EU/SRN? Jakým způsobem, by se ANO hodlalo bránit případným sankcím ze strany EU?

4) Dá se podle Vás ještě něco dělat proti příjetí oněch 6000 běženců vládou ČR?

5) Bude se ANO zasazovat o referendu o vystoupení ČR z Evropské unie?

6) Do jaké míry se shodují členové ANO s Vašimi názory na migrační krizi a do jaké míry se s nimi shoduje pan Babiš (opět, ptám se spíš Vás, protože pan Babiš zde na PL neodpovídá často).

Předem děkuji za odpovědi a přeji Vám hodně zdaru ve Vašem úsilí v politice.

S pozdravem,

Pavel M.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.03.2017 21:26:02 - Ing. Bohuslav Chalupa
Dobrý večer.nemohu v tuto chvíli odpovídat za ANO jako celek, předpokládám, že celková politika ANO, tedy včetně zahraniční politiky, bude obsažena v našem volebním programu, který bude podroben vnitrostranické diskusi a poté většinově schválen. Budu tedy odpovídat jako člen Hnutí ANO2011, a své názory budu obhajovat i ve výše zmíněném procesu.
1) Bude ANO požadovat plot a kontrolu na hranicích viz. maďarský model?
Za dané situace nikoli.Hranice už jsou částečně kontrolovány dnes a osobně budu podporovat veškeré kroky k lepšímu monitoringu nejen standardní, ale i zelené hranice (potřebné technologie jsou k dispozici). PČR a AČR provedla potřebná předběžná opatření a secvičení, takže po této stránce je uděláno co uděláno mělo být. Pan Orbán se dle mého názoru zachoval zcela odpovědně, na rozdíl od madam Merkel, ale ploty ani na hranicích Maďarska, ani na naší hranici nejsou tím "pravým ořechovým" - ty musí být v té či oné podobě vybudovány na hranicích EU, nikoliv na hranicích ČR s našimi sousedy. Pozn.: je potřeba jasně a nahlas říct, že ochrana hranic byla vždy a všude, založena na velmi jednoduchém principu - kdokoli chce nelegálně překročit suverénní hranici státu, musí být varován a pokud není varování vyhověno, musí být následně použito násilí v nejtvrdší podobě - v opačném případě je celé mezinárodní právo pouhým kusem toaletního papíru, se kterým si každý terorista může vytřít.....ČR musí být připravena a schopna politicky, diplomaticky jednat tak, aby na úrovni EU a NATO byla tato otázka dostatečně podrobně projednána a byly připraveny potřebné situační scénáře a naše armáda i IZS byly v tomto směru mnohem lépe vycvičení a zkoordinováni s partnerskými bezpečnostními orgány našich sousedů. Nicméně v každém případě bude nutné mít i tak co nejlepší přehled o "hnutích mysli" politických vůdců zemí v našem sousedství - zejména pokud jde o Rakousko a Německo, bohužel několik překvapení ze zcela autonomního jednání madam M. už jsme zažili. V případě náhlého neprodyšného uzavření hranic (čistě hypoteticky) ze strany Německa musíme být připraveni vyřešit situaci tak, aby migrující komunita nezůstala uzavřena na našem území = kdokoli překročí LEGÁLNĚ naše hranice bude muset jít do detence, která bude spolehlivě bezpečnostně zajištěna..... A situace s Tureckem je čím dále složitější....
2) Bude se ANO snažit o těsnější spolupráci se zeměmi V4 (nejenom) ohledně migrační krize?
ANO, pokládám za politicky i bezpečnostně prozíravé budovat velmi pevné vztahy v rámci V4 (zatím se moc nedaří) + ? Rakousko a v budoucnu Bulharsko, Rumunsko.... Dobré partnerské vztahy s Německem jsou jistě ok, ale jednostrannost se nám nemusí vyplatit. 

3) Bude-li ANO odmítat kvóty/jednotné dávky na migranty, jakými prostředky se chce bránit nátlakům ze strany EU/SRN? Jakým způsobem, by se ANO hodlalo bránit případným sankcím ze strany EU?
možná mám představu, ale nebudu prozrazovat, bylo by hloupé prozrazovat věci dopředu :-)....a mimo to náš příští premiér bude trochu jiná třída než ten současný :-))))

4) Dá se podle Vás ještě něco dělat proti příjetí oněch 6000 běženců vládou ČR?

6 000 běženců (včetně rodinných příslušníků), které si vybereme (doufám), kteří budou chtít zůstat u nás a kteří budou bezpečnostně prověření podle našich pravidel a rozptýleni po republice, opravdu nejsou žádný problém....a než se těchto 6 000 běženců vyspecifikuje a prověří, to může trvat.....

5) Bude se ANO zasazovat o referendu o vystoupení ČR z Evropské unie? 
Osobně jsem proti referendu jako způsobu, který odpovědnost a riziko rozhodnutí konkrétních lidí rozmělní do rozhodnutí masy, kterou k odpovědnosti nikdy nelze povolat. Víte, pokud budu znovu zvolen, pak doufám že především pro mé názory, chování a postoje, které jasně říkám a ve kterých jsem doufám zcela transparentní a konzistentní. Pokud věřím v demokracii - zastupitelskou demokracii - pak jsou referenda projevem nedůvěry k tomuto institutu. A protože se mimo jiné snažím i o obnovení důvěry v politiky, nebudu podporovat věci, které jsou v přímém protikladu s tímto úsilím. Navíc sleduji referenda, která po celé roky nic nevyřešila, nenahradila odpovědnost rozhodnutí politických reprezentací, které se právě na nerozhodná referenda odvolávají a v konečném ani nic neřeší....a ještě něco, nejsem namyšlený, ale faktem je, že informace které jsem získal a získávám právě díky tomu, že jsem byl jinými občany pověřen, demokraticky zvolen abych je zastupoval a to nejen do sněmovny, ale i do jejích orgánů, mám informace, ke kterým se běžný občan prostě nemá šanci dostat (i moje situace před 3,5 roky) a nemůže se tak logicky objektivně rozhodovat se znalostí všech možných faktů a souvislostí - i proto vlastně máme politiky, kteří toto břemeno a práci, která s tím souvisí, za běžné občany převezmou (tedy pokud dělají svou práci poctivě). Já jsem složil poslanecký slib, který snad plním a plnit budu, i kdyby trakaře padaly. 
6) Do jaké míry se shodují členové ANO s Vašimi názory na migrační krizi a do jaké míry se s nimi shoduje pan Babiš (opět, ptám se spíš Vás, protože pan Babiš zde na PL neodpovídá často).

V převážné většině kolegové mé argumenty vnímají a musím konstatovat že většinově je to zcela ok. Pokud jde o pana A. Babiše - zkuste si představit práci ministra financí, místopředsedy vlády, předsedy Hnutí ANO2011 atp. - určitě bych mu nevyčítal, že už nemá prostor komentovat věci i zde v PL - vystupuje dost často v TV a ostatních mediích......a konečně - k tomu má svých 47 roninů (poslanců), ne ? :-) 
S pozdravem