JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.04.2017 12:05:46 - Koníčková Milena

Nespravedlnost

Všimla jsem si, že panu Kudrnovi jste odpověděl. Zkusím to tedy znovu. Nechápu totiž, proč se jako politici nechcete vyjadřovat k problému s exekucemi? Já jsem pana Janotu vzdáleně znala, a to co se mu stalo je hrozné. Nebo vám přijde trest, který mu byl vyměřen přiměřený? A co ta šikana ve věznicích, o níž si štěbetají i vrabci na střeše? Proč mlčíte? Na rozdíl od politiků vy jste na právo a soudnictví odborník, tak proč něco neuděláte? Nebo kryjete své kamarády? Milena

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2017 19:35:13 - JUDr. Miroslav Antl
 Žádné „své kamarády“ krýt nemusím, neb se chovají řádně. A podobné invektivy mi už nepište… Jinak na vaše dotazy (přestože nemám na zbytečné reakce čas – a ani chuť) stručně zdůrazňuji, že si na rozdíl (od vás a dalších) nedovolím vyjadřovat se bez znalosti spisového materiálu, když neposuzuji věci dle článků z médií. A pokud se dovoláváte vrabců a politiků, sám za sebe zdůrazňuji, že jako senátor nesmím nijak zasahovat do moci soudní a výkonné. A obecně upřesňuji, že jako senátoři nemůžeme nahrazovat ani nijak napravovat nesprávný či případný nezákonný postup orgánů státní správy ani soudů, tedy ani orgánů činných v trestním řízení, když k tomu ostatně nemáme žádné právní prostředky, respektive nástroje. Pouze Ústavní soud ČR může posoudit, zda jsou porušována ústavní práva občanů, zaručená Listinou základních práv a svobod, přičemž ústavní stížnost může podat i občan jako fyzická osoba.

Jinak se samozřejmě můžete obrátit na ministra spravedlnosti, do jehož gesce patří nejen činnost justice, exekutorská, ale i vězeňství. A pokud jde o vámi tvrzenou „šikanu ve věznicích“, měla byste být opatrnější v nepodložených obviněních, neb křivé obvinění může být v takto zveřejněné formě i zločinem s trestní sazbou do osmi let. Trestná je i pomluva a poškození cizích práv (tedy tzv. „morální podvod“). Podívejte se do trestního zákoníku (viz §§ 181, 194, 345 TrZ).

A mně už, prosím, nepište vůbec…